Това не е краят. Заболеваемостта е ниска и тенденцията е добра.

...
Това не е краят. Заболеваемостта е ниска и тенденцията е добра.
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Това не е краят

Това не е краят. 

Заболеваемостта е ниска и наклонността е добра. Всички се надяваме това да е краят на пандемията. Но не е, сигурно. Приключването на пандемията е огромна неточност. Ще създадем нелепост, в случай че се държим по този начин, че да върнем заболеваемостта на високи равнища, отново да напълним лечебните заведения и да сме принудени да върнем до това да вкарваме нови ограничения ”. Това разяснява в предаването „ Карай напряко ” основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.  Той изясни, че у нас жертвите на пандемията дотук са над 36 500.

По думите му все още в България и цяла Източна Европа обстановката е добра. Но това, което се случва в Западна Европа, е тревожно. 

„ Аз като основен държавен здравен контрольор и министерството като такова внесохме като план на решение удължаването на тази конюнктура до 15 май ”, изясни доцент Кунчев. Въпреки това не било съдбовно, че не е удължена.

Относно вируса, който циркулира сега, доцент Кунчев изясни, че той не е за подценяване – с висока температура, внезапно начало, държи по 2-3 дни. Не има вяра обаче да се стигне до висока вълна на епидемията. В момента най-вече заболели има в огромните градове. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР